24 Mayıs 2014 Cumartesi

Küçücük Ellerde Ayakkabı Boya Sandığı..

 
   
    Daha 7. Sınıfa giden bir çocuk .. Esmer (ya da eli yüzü kir bilemedim) üstü başı kirli ve elinde ayakkabı boya sandığı.. Evet daha 12 yaşında.. Ekmek parası derdine düşmüş , ayakkabı boyayıp para kazanmak derdinde.. Yalnız bu çocuğun kimse farkında değil herkes kendinden uzaklaştırma derdinde .. Tanıtım standına gelir ‘’ Senin ne işin var burada hadi işine ‘’ laflarıyla uzaklaştırılmaya çalışılır .. Oysa bu çocuk standdaki kartvizitin üzerinde sonsuzluk işaretiyle ilgilenmekte.. Geldii.. baktı .. baktı.. ve  ‘’ aaa bu sonsuzluk işareti , saklıcam bunu ’’ diyerekten kartviziti aldı ve cebine koydu… Sonsuzluk işareti görmek, belki onun için bir umut demekti..
   Bu çocuk gibi daha nice çocuk..
   Balon onun için heycan verici bir oyuncaktı .. İyi giyinimli bir çocuk için ise olağan bir şey ..önemsiz.. İlk çocuk , daha balonu vermeden almak ister , ikinci çocuk verirsin almaz .. Çünkü birincisinin oynayacak oyuncağı ayakkabı boya sandığıdır .. Diğer çocuğun ise pahalı , güzel oyuncakları vardır ..
   Lütfen sizden ricam ..
   Üstü başı temiz  olan çocukları herkes sever.. Önemli olan diğer çocukları da sevmemiz .. Önemsememiz..     Diğer çocukları da önemseyenlerden olalım..

  L Sokağından Sevgiler ..
           Efruze..