25 Haziran 2014 Çarşamba

S U R İ Y E



     Uzun zamandır vakit ayıramadım bloğuma. Finaller o , bu , şu derken geçti gitti zaman. Bugün sizlere Suriye’den gelen, ülkemizde sokaklarda yaşan , Suriyelilerden bahsetmek istiyorum.  Öncelikle Suriye’de yaşanan savaştan dolayı ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlardan dolayı çok üzgünüm. Keşke olmasaydı. Başkalarının günahlarını onlar çekmek zorunda kalmasalardı.  Metrodan geçerken köşelerde dilenen Suriye vatandaşlar , o küçücük minnacık çocukların el açıp para istemeleri ve vermeyince annelerine dönüp vermiyorlar işte demeleri içimi parçalıyor gerçekten. Görünce dayanamıyorum.  
    Bugün akşam otobüse bindim. Ve Suriyeli bir anne kucağında güzel mi güzel , tatlı mı tatlı bir çocuk , yanında da 5 yaşlarında daha güzel bir kız çocuğu vardı. Biraz koku geliyordu. Düşündüm bir gün suyumuz kesilse kıyametleri kopartıyoruz , duş alamazsak ne yaparız diyoruz peki ya onlar ? Onlar ne haldeler ?Bir kaç bayan aralarında konuşuyor ve bayanlardan bir tanesi ‘’ Şöyle rahat rahat yurt dışına çıkamıyoruz .’’ diye hayıflanıyor. Peki ya sokaklarda dilenmek zorunda kalan Suriyeliler ne diye hayıflanıyor  sizce ? Banyo yapacak su bulamamaktan , ya da bir tas çorba içememekten  olabilir mi ?
Böyle gördükçe halimize , yaşadığımız koşullara şükretmediğimizi , hep daha fazlasını istediğimizi anladım.        Lütfen biraz düşünelim ve halimize şükredelim. J Sizlere içimi dökmek istedim biraz can sıkıcı oldu farkındayım ama napalım bugünlükte böyle olsun J
  
   L Sokağından Sevgiler ..
              Efruze..