30 Haziran 2014 Pazartesi

KADINLAR NEDEN MUTSUZ ???


2 haftadır bayanlara güzellik merkezinin tanıtımını yapıyorum. Ve güzellik konusunda verdikleri tepkilerle şoka uğruyorum.  Şöyle bir genelleme yapabilir miyim acaba ? Ev hanımı olan bayanlar , çalışan bayanlara oranla daha mutsuz , bıkkın. Çünkü ev hanımı bayanlar sadece ev işleriyle uğraşıyor( ev hanımı olup başka uğraşlarda bulunanları tabiî ki bu genellemeye dahil etmiyorum).  Güne ev halkına kahvaltı hazırlamakla başlayıp , öğle yemeği hazırlamakla devam edip arada bulaşıkları çamaşırları yıkamakla , evi topla sil süpür ve vakit geçti akşam yemeği vakti geldi , akşam yemeğini hazırla sonra bulaşıkları yıkamakla son buluyor… ve gün bitti .. Evdeki bayan işte çalışan kocasından daha yorgun, suratı asık ..
Bizim evlerimizde şöyle bir anlayış var ; kadın ev hanımıysa bütün işleri o yapar , kimse yardım etmez .. Ama iş kadınıysa , nasıl olsa o yorgundur deyip koca da yardım eder ve işlerini beraber bitirirler..
En hanımı bayanları kendilerine daha az özen gösteriyorlar. Neden ? Ben bu duruma çok gıcık oluyorum. Hanımlar siz her şeyden daha değerlisiniz. Siz bu dünyaya ev işi yapmak için gelmediniz diye haykırasım geliyor. Ve bazı bayanlara söylüyorum aynen böyle. Sonra gelen cevap yine evde yemek yapmam lazım oluyor. İşte bu cevapla birlikte daha fazla kızıyorum.
Sizlere bayanlarla konuşmalarımdan da yazmak istiyorum..
Ben : Merhaba , yeni bir güzellik merkezi açıldı , hizmetlerimiz bunlar ( cilt bakımı , leke tadavisi vs. )
Karşımdaki bayan :  Dinazorlara da hizmet veriyor musunuz ? ( evet aynen kendine kadın dinazor diyor )
Ben : Anlayamadım.  diyorum
3 defa falan tekrar ediyor bayan. Ve ben tatlı şirin bir dinazorum diyor. (Kafaya bak ! )
Bu yaşadığım olay belki de en uç olaydı.
Bu yazımı okuyan sevgili okurlarım ; eğer ev hanımıysanız lütfen işleri çocuklarınıza ve eşinize yaptırmayı bir şekilde başarın. Eğer annesi ev hanımı olan okuyucuysanız lütfen annenize yardım edin.
Mutlu kalın ..
L  Sokağından Sevgilerle…
Efruze..