26 Mayıs 2014 Pazartesi

12 YILLIK ESARET FİLMİ

                     

   12 Yıllık Esaret filmi 2013 çıkışlı ancak Türkiye’de 2014 Ocak ayında vizyona giren İngiliz-Amerikan yapımı bir filmdir. Dili İngilizcedir. Filmin yapımcısı yakışıklı  Brad Pitt’imiz, yönetmeni ise Steve Mcqueen’dir. 12 Yıllık Esaret, 2014 yılı oskar ödüllerinde en iyi film ödülü almış ve sonuna kadar hak etmiş bir filmdir. Filmin baş rollerini Chiwetel Ejiofor ve Lupita Nyong paylaşmışlardır. Chiwetel Ejiofor birçok kez en iyi oyuncu ödüllerine aday gösterilmiş bir isim , Lupita Nyong ise 12 Yıllık Esaret filminde oyunculuğu ile göz doldurmuş ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.
   Film siyah bir adamın hayatta kalma mücadelesini , özgür olduğunu anlatma çabasını anlatmaktadır.
   Solomon ; müzisyen , 2 çocuk babası ve eşini çok seven siyah bir adamdır. Bir gün iki zengin adam tarafından kandırılıp, köle olarak satılır. Kimseye ispat edemez ve 12 yıl boyunca köle olarak birden çok kişiye satılır. Rengi siyah olduğu için hakaret de edilir , kırbaçlanır da.. Kendilerini beyaz oldukları için üstün gören kişiler için hiçbir değerleri yoktur.
Filmin sonlarına doğru Brad Pitt Solomon’un çalıştığı çiftliğe yardım için gelir ve kölelerin o hallerini görünce biraz da olsa haklarını savunur ama beyaz köle sahipleri için bunu anlamak ne mümkün ..
Solomon  Brad Pitt’in o sözlerini duyunca ona  inanır ve  bütün hikayesini anlatır. Bunun üzerine kurtarıcımız Brad Pitt yetkililere haber vererek Solomon’un kurtulmasını sağlar. (Boşuna kurtarıcı demiyorum J ) Solomon 12 yıl sonra evine döner. Ve hüzünlü bir son olur.
   Evet film biraz durağan gidiyor , olaylar çabuk çabuk gerçekleşmiyor. Heyecan isteyenlere pek önermiyorum ama hep heyecan filmleri izlemek olmaz ki , bir de bu filmi denemenizi tavsiye ediyorum.. Sonunda kesin iyiki izlemişim diyeceksiniz.

   Keyifli izlemeler J


L Sokağından Sevgiler ...
      Efruze..